Tournify
te bekijken.

Spelregels

Wedstrijdregels

• Behalve de uitzonderingen hieronder, worden de korfbal wedstrijden gespeeld met de gebruikelijke spelregels volgens het IKF.
  • Er wordt niet uitverdedigd. Wordt dit toch gedaan wordt dit bestraft met een strafworp.
  • Strafworpen worden met een trucje genomen.
  • De wedstrijden duren 15 minuten. De tijd die het kost om op te stellen, gaat af van deze tijd.
  • De thuisspelende partij (de als eerst vermelde op het speelschema) kiest de aanvalskant en neemt de bal uit.
  • De wedstrijdleiding geeft centraal de tijd aan.

Poule fase

• Een gewonnen wedstrijd levert 2 punten op, een gelijkspel 1 punt.
  • Als een team niet komt opdagen, zal de tegenstander de wedstrijd winnen met 4-0 en dus 2 punten krijgen.
  • De eindstand in de poule wordt bepaald door: punten, onderling resultaat, doelsaldo, gescoorde doelpunten, extra strafworpen serie.

Finales

• Bij een gelijkspel na reguliere speeltijd in de finalerondes volgt er een verlenging van 5 minuten waarbij het team wat als laatst de bal had de bal uit krijgt.
  • Is het na de verlenging nog steeds gelijk, dan volgt er een strafworpen serie van best of five. Is het dan nog steeds gelijk volgt een sudden death aan strafworpen.
  • De finale duurt 2 keer 10 min zuivere speeltijd met een rust van 2 min.
  • De finale wordt met schotklok gespeeld, als de verbouwing van het SSCE dit toestaat.

Toernooiregels

Op het toernooi gelden ook nog wat ongeschreven toernooiregels. Deze weten de meeste vaste toernooigangers wel en aangezien ze ongeschreven zijn moet je het maar aan hen vragen.